Tip: Bewaar nooit het hele tijdschrift als het u om één artikel gaat.

Veelgestelde vragen

Wat kost het en wat levert het op?
Het intakegesprek is gratis. De uurprijs is €50 exclusief 21 % BTW. Voor een dagdeel organiseren reken ik €175 en voor een hele dag €350 exclusief 21 % BTW.

Aan het eind van het intakegesprek geef ik een raming van de kosten en maak ik ter plekke een offerte op. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Als de prijs een bezwaar is, kunt u ervoor kiezen om mij voor een dagdeel in te huren. Ik geef u advies over de aanpak van uw opruimprobleem en u krijgt opdrachten die u vervolgens zelf uitvoert. Dit werkt goed bij kleinere klussen. Na verloop van tijd hebben we dan weer een afspraak en kijken we hoe het gaat. Op deze manier kunt u uw huis stukje bij beetje ordenen met mij als coach op afstand.

Een Professional Organizer inhuren is niet goedkoop, maar bedenk wel wat u daarvoor terugkrijgt: zicht op en toegang tot uw spullen, veel ruimte en een enorme hoop energie. Uiteindelijk scheelt het u veel tijd en toch ook geld omdat u niet meer vruchteloos naar alles op zoek bent of dingen maar weer nieuw koopt omdat u niet meer weet waar u ze heeft gelaten.

Kan ik de hulp van een Professional Organizer inkopen van mijn PersoonsGebonden Budget?
Ja, het is zeker mogelijk om van uw PGB de hulp van een Professional Organizer in te kopen. Het organiseren van uw huis valt onder 'begeleiding'. Kijk voor meer informatie op de site www.persaldo.nl .

Kan ik een workshop of een cursus volgen?
Ik bied een workshop van 2 ½ uur aan voor wie met een stel buren, collega’s, vrienden of kennissen meer wil weten over opruimen. Voor deze workshop kom ik bij u thuis.

Het is ook mogelijk om, bij voldoende belangstelling, buitenshuis een cursus van 3 bijeenkomsten te volgen. Tussen de bijeenkomsten gaat u zelf aan de slag, op afstand begeleid door mij. Plaatsen waar de cursus gegeven wordt liggen in de regio Waterland (Broek in Waterland of Monnickendam).

Ik durf de stap niet te zetten. Hoe kom ik over mijn schaamte heen?
Het is goed voorstelbaar dat u moeite heeft met het accepteren van hulp op het terrein van opruimen. Het idee dat vreemde ogen bij u op plaatsen komen die u maar liever voor derden verborgen houdt, weerhoudt veel mensen ervan om een Professional Organizer in te huren. Bedenk wel dat ik al veel heb gezien op dit gebied en dat ik niet snel schrik. Bedenk ook dat ik de ethische code voor Professional Organizers heb ondertekend. Dit houdt in dat ik respectvol met de eigendommen van anderen omga en dat ik alle informatie die ik van cliënten krijg, geheimhoud.