Tip: Vertel iemand over uw plan om orde op zaken te gaan stellen.

Dat moet ik toch zelf doen!

Verschenen in het Witte Weekblad op 8 oktober 2008

Er kunnen veel redenen zijn om een Professional  Organizer in te huren.  U voelt zich bijvoorbeeld al langere tijd niet meer prettig  in uw eigen huis. U loopt steeds vaker aan tegen tijd- en opruimproblemen. Uw administratie  is verzand in een onoverzichtelijke papierstapel. Uw jongste kind wil nu eindelijk wel eens een kamer op zolder, maar die staat helemaal vol met dozen die uitgezocht moeten worden. Of u gaat kleiner wonen en ziet op tegen het uitzoeken van de spullen die niet mee kunnen.

Toch is de drempel om contact op te nemen  met een organizer  heel groot.  U gaat toch niet betalen voor iets dat u heel goed zelf kunt doen? U gaat toch geen wildvreemd persoon in uw privéspullen toelaten? Het is toch uw eigen schuld en dus vindt u dat u het dan ook zelf maar moet oplossen. Heel begrijpelijk allemaal en geweldig als u de koe bij de horens vat en de boel zelf organiseert.

Maar vaak blijft het bij pogingen die de ergste nood wel even lenigen, maar die niet leiden tot een  blijvende verandering van de situatie. Laten we als voorbeeld eens  een eengezinswoning nemen met een volgepakte zolder. Een van de kinderen zou er een geweldige kamer  kunnen hebben, of  een van de ouders een fijne werkkamer. Maar bij de verhuizing zijn er veel dozen ongeopend op zolder beland en in de loop der jaren is er nog het een en ander bijgekomen.

U besluit op een zaterdag de boel eens goed aan te pakken. In de eerste doos die u opent zitten oude schoolspullen van uzelf. Goh, wat leuk, een oud rapport. U wist helemaal niet meer dat u zo goed scoorde voor tekenen! En een stapel foto’s en oude brieven. Even lezen,  want toevallig moest u vorige week nog eens denken aan die oude schoolliefde.  Na een halfuur rukt u zich los uit de correspondentie. Nee, die brieven mogen niet weg. Die legt u even hier op een stapeltje.  Ook leuk, een doos met bekers en medailles. Maar dan moet er ook nog een doos met balletspullen zijn. Waar staat die dan? Vast achter die stapel hout die u bewaart want je weet nooit wanneer die nog eens van pas komt. Even de boel opzij schuiven...

Inmiddels zijn de kinderen bovengekomen en passen schaterend van de lach uw oude balletschoenen. “Hé mam, wat zit er in deze doos?  O ja, knuffels. Ach, weet je nog, die beer kreeg ik van tante Jo”.  Voor u het weet bent u drie uur verder en is de zolder er niet leger op geworden. Sterker nog,  de meeste dozen staan nu open en de inhoud ligt overal over de nog aanwezige vloerruimte verspreid. U betrapt uzelf op de wens om de boel maar weer gauw terug te stoppen en met de kinderen iets buitenshuis te gaan doen. “Kom jongens, dit doen we wel een andere keer”.
Wellicht klinkt u dit bekend in de oren. Wellicht bent u nog een paar keer aan die zolder begonnen, maar is die fijne werkkamer er toch nog steeds niet. Misschien is dit nu toch het moment om eens de hulp van een professional in te roepen.

Nieuwsgierig geworden?
Mijn naam is Babs van Hasselt. Ik ben Professional Organizer. U kunt met mij een afspraak maken voor een opruimsessie bij u thuis of op het werk. Tevens kan ik workshops verzorgen. Kijk voor meer informatie op www.vanhasseltorganizing.nl of bel 06 30774264.

Professionele hulp bij het opruimen. Hoe werkt het?
Een Professional Organizer helpt u bij het structureren en ordenen van uw huis of werkplek. Na een eerste telefonisch contact volgt er een (gratis en vrijblijvend)  intakegesprek op de plaats die u georganiseerd wilt hebben. Aan het einde van het gesprek worden er afspraken gemaakt over het plan van aanpak, de kosten en de geschatte duur van de opruimsessie. Op de afgesproken dag(en) gaat letterlijk alles wat zich in de te organiseren ruimte bevindt door uw handen. U beslist wat bewaard moet blijven en wat weg kan. Wat bewaard moet blijven wordt gesorteerd. Aan het eind van de sessie wordt de ruimte opnieuw ingericht.