Tip: Vertel iemand over uw plan om orde op zaken te gaan stellen.

Handige hulpmiddelen

Verschenen in het Witte weekblad van 27 oktober 2010 

 

Een van de leuke dingen die het organiseren bij andere mensen met zich meebrengt, is dat ik er zelf ook nog steeds dingen bijleer. Ik praat regelmatig met collega-organizers en volg cursussen en workshops. Ook op het gebied van handige hulpjes in huis kom ik regelmatig nieuwe dingen op het spoor. Een paar van mijn meest recente vondsten wil ik u niet onthouden.
Wat dacht u van het inzettasje voor in de handtas, de zogenaamde bag-in-bag. Vooral handig voor mensen met veel verschillende tassen; in dit inzettasje heb je de belangrijkste spullen altijd bij elkaar. Het is gewoon een kwestie van simpel overzetten van de ene tas in de andere. (www.mybib.nl) Met dank aan Zamarra Oomes-Kok en haar boek Op rolletjes.
Een andere handige vondst waar ik sinds kort gebruik van maak is de sokkenknijper. Voor al die huishoudens waarin na de sokkenwas er altijd een paar eenlingen overblijven waarvan de partner nooit meer teruggevonden kan worden. Het is een handige knijper waar u vóór de wasbeurt de sokken in klemt. Alle sokkenparen tezamen in een wasnet en draaien maar! Het vergt even geduld, dat geef ik toe, maar je bent nooit meer een sok kwijt. Alle sokken in een wasnet kan natuurlijk ook, hoor ik u denken. Maar met de knijper hoef je na de was nooit meer te sorteren! (www.sockstar.nl)
En dan is er die website vol producten die het leven makkelijker maken. Daar vond ik de douchecoach star, een zandlopertje om kinderen ( hoewel, alleen kinderen?) sneller onder de douche vandaan te krijgen. Na 5 minuten is het lopertje leeg en is de douchetijd om. Oorspronkelijk is het lopertje bedoeld om water te besparen en dat doet het natuurlijk ook. Wie zich consequent aan de 5 minuten (en dat vind ik trouwens al heel lang) houdt, bespaart zich jaarlijks een flink bedrag op de gas- en waterrekening. Ga voor meer leuke en zinnige producten naar www.gezinnig.nl . Veel plezier!
Het laatste waar ik op een beurs aan ben blijven hangen is een manier om de steeds uitdijende stapel cd’s onder controle te krijgen, de DJ SLEEVE. In plaats van in een plastic doosje gaat iedere cd met songboekje en titel lay out in een stevig kunststoffolie hoesje. Dat bespaart niet alleen 75% op de ruimte die een cd verzameling inneemt, maar ook nog eens 60% op het gewicht! Met bijpassende koffers te vinden op www.djsleeve.nl .
Nog meer handige tips horen?
Mijn naam is Babs van Hasselt. Ik ben Professional Organizer. U kunt met mij een afspraak maken voor een opruimsessie bij u thuis of op het werk. Kijk voor meer informatie op www.vanhasseltorganizing.nl of bel 06 30774264.