Tip: Vertel iemand over uw plan om orde op zaken te gaan stellen.

Waar laten we het allemaal?

Verschenen in het Witte Weekblad op 7 mei 2008

Wel een garage, maar de auto voor de deur? De fietsen niet in de schuur, maar  buiten onder een zeiltje? Deze ruimtes worden vaak gebruikt als opslag voor van alles en nog wat, behalve waarvoor ze bedoeld zijn. Stoort u zich hier ook zo aan?

Geen beter moment om garage of schuur op te ruimen dan vlak voor een vrijmarkt. Zo krijg je nog iets voor je spullen terug. Maar overtollige zaken weggeven aan rommelmarkt of kringloopwinkel kan ook. Bij het opruimen van een garage of schuur  is mooi weer een eerste vereiste. Alles moet naar buiten en in logische stapels worden gesorteerd, zoals tuinspullen, gereedschap, sportmaterialen, kampeerspullen enz. Zorg voor voldoende dozen om de dingen die weg kunnen in af te voeren. Houd het vuilnis duidelijk gescheiden van spullen die nog een tweede bestemming krijgen.

Als de ruimte leeg is, maak deze dan eerst schoon. Bedenk vervolgens hoe u de ruimte opnieuw wilt inrichten. Spullen die veel gebruikt worden moeten een plek krijgen waar iedereen makkelijk bij kan. Misschien kunt u over de hele breedte van een wand planken bevestigen. Als er genoeg hoogte is, kunt u een vlieringachtig plateau installeren, waarop u de dingen kwijt kunt die u niet steeds nodig heeft. Bevestig haken aan de muur voor het ophangen van tuingereedschap. Er zijn ook beugels te koop voor het ophangen van ladders en parasols, ja zelfs voor fietsen. Ga met zoveel mogelijk spullen de hoogte in. Alles wat u op de vloer neerzet, nodigt uit om er iets bovenop of naast te zetten. Voor u het weet groeit de vloer weer vol.

Maak zichtbaar wat u waar opbergt. Voorzie dichte dozen van stickers met wat erin zit. Komt u bergruimte tekort, denk eens aan oude ladekasten, kapstokken, misschien oude keukenkastjes?

Tip:  Gaatjesboard is ideaal voor het ophangen van gereedschap. Als u de contouren van elk stuk gereedschap met een stift op het board tekent, kunt u het na gebruik snel weer terughangen.

Liever niet in uw eentje opruimen?
Mijn naam is Babs van Hasselt. Ik ben Professional Organizer. U kunt met mij een afspraak maken voor een opruimsessie bij u thuis of op het werk. Tevens kan ik workshops verzorgen. Kijk voor meer informatie op www.vanhasseltorganizing.nl of bel 06 30774264.

Professionele hulp bij het opruimen. Hoe werkt het?
Een Professional Organizer helpt u bij het structureren en ordenen van uw huis of werkplek. Na een eerste telefonisch contact volgt er een intakegesprek op de plaats die u georganiseerd wilt hebben. Aan het einde van het gesprek worden er afspraken gemaakt over het plan van aanpak, de kosten en de geschatte duur van de opruimsessie. Op de afgesproken dag(en) gaat letterlijk alles wat zich in de te organiseren ruimte bevindt door uw handen. U beslist wat bewaard moet blijven en wat weg kan. Wat bewaard moet blijven wordt gesorteerd. Aan het eind van de sessie wordt de ruimte opnieuw ingericht.